Duurzame ontwikkelingen

Generaties lang wordt het parkeerterrein bij Castricum aan Zee door Cambium geëxploiteerd. Cambium staat aan de vooravond van een grootschalige verduurzaming van de twee parkeervelden, de bedrijfsvoering en de vernieuwing van de opstallen zoals de fietsen- en scooterstalling. 

Onze focus ligt op het reduceren van de CO2 uitstoot en het moderniseren van de voorzieningen om uiteindelijk te komen tot een emissieloos terrein in 2030. 

We wekken zonne-energie op door het gefaseerd plaatsen van zonnepanelen (3.000 m2). Dit moet voldoende zijn voor ca. 120 nieuwe laadpalen en de aansturing van het nieuwe parkeersysteem. 

De infrastructuur wordt op eigen terrein dusdanig aangepast, dat in combinatie met het nieuwe parkeerbesturingssysteem tijdgerelateerd parkeren mogelijk zal zijn.  

Er komen nieuwe fietsen- en scooterstallingen waarmee ook de totale capaciteit toeneemt. Tevens worden fietslaadpunten, lockers, bergingen, openbare toiletten en o.a. fietsverhuur gerealiseerd om aan de hedendaagse behoeften van de bezoekers te voldoen. 

In de toekomst zal door de sterk veranderende mobiliteit in Nederland minder parkeergelegenheid nodig zijn. Voertuigen zullen de komende jaren efficiëntere verkeersbewegingen maken, onder andere door zelfrijdende auto’s en on demand rijden. Een gevolg hiervan zal zijn dat we van parkeren naar rangeren gaan. Hierdoor kunnen wij tot 16.000 m2 verhard terrein afstaan aan de natuur, hetgeen een directe toename van Natura 2000 gebied in het Noord-Hollands Duinreservaat betekent.  

Meer informatie?